Klasický kakaový perník

Loading...
(5 / 5)

Kto by si rád nepochutil na tradičnom čokoládovom perníku? Je to azda ten najjednoduchší koláč, aký môžete doma upiecť. Suroviny stačí zmiešať a po upečení len naniesť vrstvu džemu a čokoládovej polevy. Ak neviete, čo upiecť najbližšie? Táto klasika zmizne z plechu okamžite. Navyše, narastie krásny vysoký a jeho vláčnosť určite oceníte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Míša Zacharová (@misa.zacharova) on

Na klasický kakaový perník budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 hrnček nastrúhaných jabĺk
  • 1 dcl uvarenej instantnej kávy
  • 3 PL kakaa
  • 1 kypriaci perníkový prášok
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 3 vajíčka
  • 500 ml mlieka
  • 200 ml rozpusteného masla
  • 3 PL marhuľového džemu
  • hrozienka
  • džem a čokoláda na polevu

Postup:

  • V miske si mixérom vyšľaháme všetky ingrediencie okrem instantnej kávy a surovín na polevu. Cesto si vylejeme na vymastený plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení chvíľu počkáme, aby koláč nebol úplne horúci a polejeme ho kávou. Na vrch potom natrieme džem a dáme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x