Kinder Bueno rezy

Loading...
(5 / 5)

Ak rada skúšate niečo nové a predsa už trocha známe, tak tento receptík je ako stvorený pre vás. Svojou miernou náročnosťou síce môže potrápiť nováčikov v kuchyni, ale výsledok bude na 100% stáť za to!

Budeme potrebovať:

Na piškótové cesto:

4 vajíčka

80 g cukru

80 g hladkej múky

1 vanilkový cukor

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

1 balenie vanilkového pudingu

400 ml mlieka

100 g cukru

200 ml smotany na šľahanie

2 veľké PL práškového cukru

1 stužovač do šľahačky

Na potretie a doladenie:

5 PL nutelly

50 g lieskových orieškov (opražené, drvené)

200 g keksov

300 ml mlieka

180 g čokolády na varenie

20 g bielej čokolády

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C a plech vyložíme papierom na pečenie.

Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s polovičnou dávkou cukru a bielka na tuhú sneh s druhou polovicou cukru. penu následne jemne vmiešame do žĺtkov.

Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

Cesto rovnomerne vylejeme na plech a pečieme približne 15 minút. Po vychladnutí ho rozrežeme na polovicu.

Puding uvaríme podľa návodu na balení v 400 ml mlieka a 100 g cukru a nechám ho vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vymiešame s práškovým cukrom a stužovačom a zmes primiešame do pudingu.

Na polovicu piškótového cesta natrieme nutelu a nasypeme drvené oriešky. Keksy na chvíľu namočíme do mlieka a položíme na nutelovú vrstvu. Na túto vrstvu príde vanilkový puding a a ďalšie piškótové cesto. Celý proces zopakujeme s tým, že na vrchu bude pudingová vrstva. Takto pripravený koláč necháme na pár hodín stuhnúť v chladničke.

bueno
nosalty.hu

Pred nakrájaním koláč polejeme horkou čokoládou, posypeme orieškami a dozdobíme pásikmi z roztopenej bielej čokolády. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x