Ak rada skúšate niečo nové a predsa už trocha známe, tak tento receptík je ako stvorený pre vás. Svojou miernou náročnosťou síce môže potrápiť nováčikov v kuchyni, ale výsledok bude na 100% stáť za to!
Na piškótové cesto:
4 vajíčka
80 g cukru
80 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
1 balenie vanilkového pudingu
400 ml mlieka
100 g cukru
200 ml smotany na šľahanie
2 veľké PL práškového cukru
1 stužovač do šľahačky
Na potretie a doladenie:
5 PL nutelly
50 g lieskových orieškov (opražené, drvené)
200 g keksov
300 ml mlieka
180 g čokolády na varenie
20 g bielej čokolády
Rúru predhrejeme na 180°C a plech vyložíme papierom na pečenie.
Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s polovičnou dávkou cukru a bielka na tuhú sneh s druhou polovicou cukru. penu následne jemne vmiešame do žĺtkov.
Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
Cesto rovnomerne vylejeme na plech a pečieme približne 15 minút. Po vychladnutí ho rozrežeme na polovicu.
Puding uvaríme podľa návodu na balení v 400 ml mlieka a 100 g cukru a nechám ho vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vymiešame s práškovým cukrom a stužovačom a zmes primiešame do pudingu.
Na polovicu piškótového cesta natrieme nutelu a nasypeme drvené oriešky. Keksy na chvíľu namočíme do mlieka a položíme na nutelovú vrstvu. Na túto vrstvu príde vanilkový puding a a ďalšie piškótové cesto. Celý proces zopakujeme s tým, že na vrchu bude pudingová vrstva. Takto pripravený koláč necháme na pár hodín stuhnúť v chladničke.
Pred nakrájaním koláč polejeme horkou čokoládou, posypeme orieškami a dozdobíme pásikmi z roztopenej bielej čokolády. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu