Kefírové lievance

Loading...
(5 / 5)

Receptov na lievance existuje obrovské množstvo. Nečudo, tento chutný pokrm sa dá pripravovať na sto spôsobov. Kto už niekedy lievance robil vie, že sa na nich nedá nič pokaziť. Ibaže by sa pripálili. Ak ste aj vy milovníci lievancov, vyskúšajte tento zdravý recept, ktorý osloví aj tých najväčších maškrtníkov. V tomto recepte budeme totiž kefír variť.

Budeme potrebovať:

250 g polohrubej múky

1 vajce

3 PL kryštálového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

1 PL prášku do pečiva

Štipku soli

2 PL slnečnicového oleja

500 ml kefíru

Postup prípravy:

Vajce vymiešame spolu so soľou a kryštálovým cukrom. Kefír nalejeme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom okamžite stiahneme z ohňa. Do prevareného kefíru vylejeme vajcia s cukrom a bez prestávky zmes miešame, kým sa trochu neochladí. Vajce sa v horúcej zmesi nesmie uvariť.

K zmesi prisypeme múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto podobné lievancovému. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko, ak naopak riedke, pridáme múku. Rozohrejeme si panvicu, pridáme kvapku oleja a formujeme lyžicou malé lievance. Smažíme pod zatvorenou pokrievkou.

Ak chcete, aby boli lievance nadýchané a svieže, po upečení ich na tanieri nechajte vychladnúť a ničím ich neprikrývajte.  Podávajte s ovocím, kakaom, orieškami, či šľahačkovou plnkou. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x