Kávový koláč

(5 / 5)

Plnkové koláče sú nestarnúcou klasickou všetkých sviatkov a osláv. Je však čas vyskúšať niečo nové, chutné, niečo, čo bude chutiť každému členovi vašej domácnosti. Máme pre vás recept na koláč, ktorého príprava vám nezaberie veľa času a vôbec nie je náročná. Ľahko ho pripravíte zo surovín, ktoré máte bežne doma v chladničke. Hor sa do toho! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tres Tenedores (@tres.tenedores) on

Budeme potrebovať:

  • 50 g masla
  • 50 g cukru
  • štipku prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kávy
  • 320 ml šľahačky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice múky
  • 5 vajíčok
  • 100 g práškového cukru
  • 3 lyžičky želatíny

Postup:

  • Roztopte si maslo vo vodnom kúpeli. Pridajte do masla kakao, premiešajte a odstráňte z ohňa. Do kakaovej zmesi pridajte cukor a poriadne premiešajte. Do takto vymiešanej zmesi pridajte múku a 1 vajíčko. Všetko dôkladne vymiešajte do hladkej hmoty. Tortovú formu si pokryte papierom na pečenie a nalejte do nej čokoládové cesto. Pečte ho približne 10-12 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Kávu si nechajte rozpustiť v dvoch lyžiciach vriacej vody. Do rozpustenej kávy pridajte cukor, 4 lyžice horúcej vody a za stáleho miešania pri nízkej teplote miešajte. Vznikne kávový sirup. Za stáleho šľahania si v miske rozmixujte 4 žĺtky a pridajte do nich kávový sirup. Hmota by mala byť nadýchaná.  Následne si pripravte v teplej vode želatínu, ktorú spojte s vajíčkovo-kávovým krémom. Poriadne premiešajte a nakoniec spojte s vyšľahanou šľahačkou.
  • Takto pripravený krém naneste na upečené cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať celú noc. Na vrch koláču môžete použiť jemne pomletú kávu alebo kakao.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x