Karamelové košíčky

(5 / 5)

Rýchle karamelové košíčky môžu byť tohtoročným novým receptom. Stavíme sa, že ste ich ešte nikdy nepripravovali. Sú skvelé hlavne preto, že sa nemrvia a zmestia sa na prvý šup do úst. Milovníci karamelových dobrôtok zbystrite pozornosť. Toto budete chcieť vyskúšať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Vachatová (@pvachatova) on

Na karamelové košíčky budeme potrebovať:

Cesto

  • 250 gramov hladkej múky
  • 50 gramov cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 140 gramov masla
  • 2 žĺtka

Plnka

  • 1 salko
  • 140 gramov masla
  • čokoládová poleva a oriešky

Postup:

  • V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto a necháme ho 30 minút zabalené odpočívať v chladničke. Následne ho natlačíme na spodok malých formičiek, košíkov a dáme piecť na 170 stupňov. Po upečení ich hneď vyklopíme a necháme vychladnúť.
  • Salko dáme variť na nízku teplotu, no varíme ho trochu dlhšie, aby sa nám skaramelizovalo. Po vychladnutí primiešame maslo a vyšľaháme do krému. Naplníme košíčky a necháme ich v chladničke do druhého dňa. Až potom ich zdobíme čokoládovou polevou a orieškami. Opäť necháme trošku stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x