Kapustové šaláty 5-krát inak

(5 / 5)

Blíži sa nám obdobie čerstvej a zdravej zeleniny zo záhrady. Nie je nič lepšie ako si pripraviť rýchly letný obed len z toho, čo ste si sami vypestovali. Okrem toho, že je zelenina veľmi zdravá a prospešná voči chorobám, dokáže priaznivo pôsobiť na pleť či vlasy. Jednou z takýchto je aj kapusta. Pripravili sme si pre vás zopár tipov na lahodné kapustové šaláty, ktoré vás zasýtia a dodajú vám energiu.

Kapustový šalát s mrkvou a orientálnym dressingom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @exoticsmokehealth on

Budeme potrebovať:

  • 200 g kapusty
  • 1 mrkvu
  • 1 uhorku
  • 2-3 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • čierne korenie

Postup:

  • Kapustu si najemno nastrúhajte spolu s mrkvou. Uhorky spolu so zelerom si nakrájajte na tenké plátky. V samostatnej miske si zmiešajte sójovú omáčku, olej a citrónovú šťavu. Do tejto omáčky pridajte prepasírovaný cesnak spolu s čiernym korením. Teraz môžete hotovou omáčkou obliať pripravenú zeleninu a môžete podávať.

Kapustový šalát s tuniakom

Budeme potrebovať:

  • 200 g tuniaka v konzerve
  • 400 g kapusty
  • 2 jarné cibuľky
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • Kapustu opäť najemno nastrúhajte a vložte do misky. Pridajte soľ a čierne korenie. Ku kapuste následne pridajte biely jogurt a nakrájanú jarnú cibuľku. Do hotového šalátu pridajte ešte biely jogurt a je šalát hotový.

Kapustový šalát s pomarančom

Budeme potrebovať:

  • 500 g kapusty
  • 2 pomaranče
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky balsamica
  • petržlenovú vňať
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  • Opäť začnite prípravou kapusty. Nastrúhajte si ju na väčšie kúsky a zmiešajte ju s petrželnovou vňaťou. Pridajte soľ, cukor, korenie a poriadne zamiešajte. Pomaranče si ošúpte, nakrájajte na kolieska a pridajte do šalátu. Nakoniec šalát dochuťte len balsamicom a olivovým olejom.

Kapustový šalát s mozarellou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B’nardo (@so_creative_photography) on

Budeme potrebovať:

  • 300 g kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 8 cherry paradajok
  • 1 uhorka
  • 10 olív
  • 150 g mozzarelly
  • soľ
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Postup:

  • Kapustu si nakrájajte na tenko. Vložte ju do hlbokej misky a pridajte k nej červenú cibuľu, olivy, uhorku a cherry paradajky. Dôkladne premiešajte a pridajte mozzarellu. V samostatnej miske zmiešajte olej, med, citrónovú šťavu, čierne korenie, soľ a hotovou omáčkou polejte šalát.

Kapustový šalát s horčicovým dresingom

Budeme potrebovať:

  • 300 g kapusty
  • 4 lyžice sterilizovaného hrášku
  • 10 zelených olív
  • polovicu cibule
  • hrsť vlašských orechov
  • cukor
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžicu horčice

Postup:

  • Najemno nakrájanú kapustu vložte do hlbokej misky a posypte soľou a cukrom. Premiešajte a pridajte hrášok spolu s nakrájanými olivami. Vlašské orechy zľahka podrvte a následne nakrájajte na ľubovoľné kúsky a pridajte ich do šalátu. V samostatnej miske si zmiešajte olej, citrónovú šťavu, horčicu a čierne korenie. Hotový šalát polejte vytvoreným dressingom.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x