Kuracie mäso v smotanovej omáčke, mäkký a chutný kapustný list a to všetko korunované chrumkavým smotanovým cestíčkom. Toto je obed pre kráľov a vy si ho môžete pripraviť kedykoľvek doma. Napriek tomu, že je jedlo vyprážané, nie je vôbec také nezdravé, ako iné druhy. Vyskúšate?
1kg bielej kapusty
200g kuracích pŕs
2 vajcia
4 PL polohrubej múky
4 PL kyslej smotany
100ml šľahačkovej smotany
soľ a korenie podľa chuti
V panvici si rozohrejte olej, kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kocky a osmažte na oleji do zlatista. Potom zalejte šľahačkovou smotanou a 5-7 minút povarte. Kapustu si rozložte na listy a obvarte vo vriacej vode asi 2 minúty. Listy vyberte z vody a ochlaďte. Vajíčka vymiešajte s múkou a kyslou smotanou, pridajte soľ. Mäso dajte do kapustných listov a zabaľte ho. Tie potom namočte v smotanovom cestíčku a smažte na oleji do zlatista. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay/youtube, sovkusom.ru (M)