Kakaový závin

Loading...
(3 / 5)

Chcete si na raňajky pripraviť dokonalý závin, ktorý nepopraská a plnka ostane vo vnútri? Vymeňte klasické pečivo či vianočku za niečo špeciálne z vašej kuchyne. Recept zdieľala pani Petra a je vynikajúci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simi B. (@gingerbreadheart.simi) on

Na kakaový závin budeme potrebovať:

  • 400 g extra špeciál hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 5 PL kopcom cukru (z toho 1 ČL do kvásku)
  • 1/2 ČL soli
  • 30 g čerstvého droždia
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 1 žĺtko na potretie
  • kakao+granko+maslo

Postup:

  • Ako prvé sipripravíme kvások. V miske zmiešame asi 100 ml vlažného mlieka,1 ČL cukru a droždie. Kým nám kvasnice vybehnú, pripravíme si do misky preosiatu múku, zvyšný cukor, maslo a vajce. Nakoniec pridáme kvások a začneme miesiť s tým, že postupne pridáme jogurt a zvyšné vlažné mlieko podľa hustoty cesta. Niekedy stačí aj 50 ml.
  • Miesime, kým nám nevznikne mäkšie nelepivé cesto a na povrchu sa nám začnú robiť bublinky. Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  • Na vyvaľkané cesto dáme kakao, granko, sem tam odrežeme jemný plátok masla a položíme na kakao a nakoniec závin zasypeme kryštálovým cukrom. Cesto zavinieme a dáme na plech. Potrieme ho rozšľahaným žĺtkom. Necháme ho ešte pri teplej rúre podkysnúť asi 30 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x