Univerzálna a najfarebnejšia zelenina tekvica sa hodí naozaj do všetkých druhov jedál. Pripravíte z nej fantastické polievky, prílohy k mäsu, koláče, ale aj plnku do palaciniek. Najlepšia je však rozhodne v kaši z prosa! Máte pocit, že proso jedia len vtáky? Potom ste na veľkom omyle.
500g tekvice
1 šálka prosa
2 šálky vriacej vody
2 šálky mlieka
3 PL medu
Proso prepláchnite a presypte do prázdneho hrnca. Zalejte ho dvoma šálkami vriacej vody a nechajte 5-10 minút odstáť, kým zrniečka nasajú vodu. Potom ju zalejte mliekom a varte. Medzitým si tekvicu očistite, vydlabte zrnká a nakrájajte na menšie kocky. Polejte ju lyžicou medu pridajte k prosu v mlieku a dobre premiešajte. Pridajte med a podávajte teplé. Na vrch môžete dať trošku masla, nech sa krásne rozpustí a zlepší chuť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)