Jemný krém na spôsob sufflé

(3 / 5)

Na každé trápenie, ktoré v živote máte si dajte najúčinnejší liek a to dezert. Áno, často to vidíme napríklad v romantických filmoch, ako si ženy nešťastnú lásku liečia zmrzlinou. Ak sa bojíte tohto riešenia z dôvodu, že sa následne neviete zmestiť do obľúbených džínsov, pripravte si tento chutný dezert, ktorý neobsahuje toľko kalórií. Je to niečo medzi penou, sufflé a pudingom. Ochutnajte sami.

Budeme potrebovať:

500 ml mlieka

3 PL smotany na šľahanie

želatína

100 ml vody

120 gramov hnedého cukru

štipka vanilkového lusku

škorica podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme želatínu s vodou podľa návodu. Necháme ju poriadne vychladnúť. Vo väčšej miske si zmiešame pomocou mixéra mlieko, smotanu a cukor. Počas asi 3 minútového šľahania postupne prilievame žaltínu. Mixujeme asi 5 minút, kým nám nevznikne krémovejšia hmota. Na záver pridávame škoricu a vanilku podľa chute. Krém si rozdelíme do pohárov a vložíme do chladničky, aby sa krém dobre vychladil a stuhol. Pre dpodávaním môžeme dozdobiť šľahačkou alebo ovocím. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x