Jemný krém na spôsob sufflé

Loading...
(3 / 5)

Na každé trápenie, ktoré v živote máte si dajte najúčinnejší liek a to dezert. Áno, často to vidíme napríklad v romantických filmoch, ako si ženy nešťastnú lásku liečia zmrzlinou. Ak sa bojíte tohto riešenia z dôvodu, že sa následne neviete zmestiť do obľúbených džínsov, pripravte si tento chutný dezert, ktorý neobsahuje toľko kalórií. Je to niečo medzi penou, sufflé a pudingom. Ochutnajte sami.

Budeme potrebovať:

  • 500 ml mlieka
  • 3 PL smotany na šľahanie
  • želatína
  • 100 ml vody
  • 120 gramov hnedého cukru
  • štipka vanilkového lusku
  • škorica podľa chuti

Postup:

  • Najskôr si pripravíme želatínu s vodou podľa návodu. Necháme ju poriadne vychladnúť. Vo väčšej miske si zmiešame pomocou mixéra mlieko, smotanu a cukor.
  • Počas asi 3 minútového šľahania postupne prilievame žaltínu. Mixujeme asi 5 minút, kým nám nevznikne krémovejšia hmota. Na záver pridávame škoricu a vanilku podľa chute. Krém si rozdelíme do pohárov a vložíme do chladničky, aby sa krém dobre vychladil a stuhol. Pre dpodávaním môžeme dozdobiť šľahačkou alebo ovocím. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x