Jemné mäsové karbonátky s horčicou

Loading...
(3.8 / 5)

Karbonátky nikdy nie nevyjdú nazmar, hlavne ak vezmeme do úvahy ich jednoduchú prípravu a výdatnú nutričnú hodnotu. Milovníci fašírok a karbonátok však vedia, že najlepšie sú s horčicou. Pripravte si rýchlu a chutnú večeru už dnes!

Budete potrebovať:

500 g mletého hovädzieho mäsa

500 mletého bravčového mäsa

3 zemiaky

3 cibule

150 g chleba

1 vajce

½ šálky mlieka

1 PL horčice

soľ a korenie podľa chuti

3 PL vody

Postup prípravy:

Oba druhy mletého mäsa zmiešajte, cibuľu nakrájajte na drobno, zemiaky môžete postrúhať na hrubom strúhadle. Pridajte k mäsu a dobre premiešajte. Chlieb natrhajte alebo narežte na kúsky a namočte v mlieku, kým trochu nenapučí. Potom ho pridajte do mäsovej zmesi aj s mlieko. Nakoniec pridajte vajíčko, horčicu a soľ s korením a dôkladne premiešajte, aby sa spojili chute aj suroviny. Ak je zmes príliš tuhá, pridajte pár lyžíc vody.

Na panvicu si dajte olej a karbonátky doň vkladajte a mierne pritlačte, aby vznikla bucľatá placka. Opekajte dozlatista, potom znížte teplotu a panvicu zakryte. Lahodné karbonátky sú pripravené do polhodinky a podávať ich môžete tradične so zemiakmi, alebo zdravšie so zeleninou a smotanovo-cesnakovým dipom. Prajeme dobrú chuť!

 (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x