Jednoduchý ríbezľovo-tvarohový koláč

(5 / 5)

Sezóna ovocia je v plnom prúde a preto určite treba piecť čo najviac koláčov práve z čerstvého ovocia, najlepšie zo záhrady alebo tržnice. My pre vás máme recept na lahodný ríbezľovo-tvarohový koláč, ktorému určite neodoláte! Jeho príprava je jednoduchá a teda vám naň stačí maximálne hodinka. 

Budeme potrebovať:

200 g hladkej múky

100 g masla

80 g práškového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

200 g tvarohu

2 vajcia

80 g kryštálového cukru

150 g čiernych ríbezlí (alebo iného ovocia)

vanilkovú esenciu

Postup:

V miske zmiešajte múku spolu s práškom do pečiva, práškovým cukrom, roztopeným maslom izbovej teploty. Do formy dajte 2/3 cesta. V druhej miske zmiešajte tvaroh, cukor, vajce a vylejte to na cesto vo forme. Umyté ríbezle rozmixujte spolu s cukrom a vylejte na tvarohovú zmes. Zo zvyšnej 1/3 cesta odoberte 1 lyžicu a zvyšok dajte na ríbezle. Koláč posypte ríbezľami a odobratým cestom. Pečte 30-35 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x