Sezóna ovocia je v plnom prúde a preto určite treba piecť čo najviac koláčov práve z čerstvého ovocia, najlepšie zo záhrady alebo tržnice. My pre vás máme recept na lahodný ríbezľovo-tvarohový koláč, ktorému určite neodoláte! Jeho príprava je jednoduchá a teda vám naň stačí maximálne hodinka.
200 g hladkej múky
100 g masla
80 g práškového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
200 g tvarohu
2 vajcia
80 g kryštálového cukru
150 g čiernych ríbezlí (alebo iného ovocia)
vanilkovú esenciu
V miske zmiešajte múku spolu s práškom do pečiva, práškovým cukrom, roztopeným maslom izbovej teploty. Do formy dajte 2/3 cesta. V druhej miske zmiešajte tvaroh, cukor, vajce a vylejte to na cesto vo forme. Umyté ríbezle rozmixujte spolu s cukrom a vylejte na tvarohovú zmes. Zo zvyšnej 1/3 cesta odoberte 1 lyžicu a zvyšok dajte na ríbezle. Koláč posypte ríbezľami a odobratým cestom. Pečte 30-35 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela