Jednoduchý čokoládový koláč

(4 / 5)

Aký koláč doma pečiete vy, keď už naozaj neviete čo? Prípadne, čo je u vás to najobľúbenejšie? U nás to bola kedysi bábovka, v lete bublanina, no v posledných mesiacoch je to práve čokoládový koláč. Postup je takmer pri každom jednoduchom recepte rovnaký. Každý si ho môže prispôsobiť podľa chuti. Vynikajúci tip sú napríklad nastruhané jablká v ceste, ktoré koláču dodajú tú správnu šťavnatosť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Kinčlova, Czech Republic (@infinity_ik75) on

Na čokoládový koláč budeme potrebovať:

  • 250 gramov polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • 150 gramov cukru

  • 5 gramov instantnej kávy

  • 15 gramov kakaa

  • 2 PL rumu

  • 100 gramov masla

  • 350 ml mlieka

  • 2 vajíčka

  • čokoládovú polevu ganache

  • domáci džem

Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:

  • Suroviny na cesto si dáme do misky a dobre premiešame. Pripravíme si plech na ktorý dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme, rovnomerne uhladíme a dáme piecť do rúry. Teplota by mala byť 180 stupňov a koláč pečieme asi 20 minút.
  • Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu ganache podľa receptu, ktorý sme uviedli pri potrebných surovinách. Na upečené cesto ale najskôr natrieme džem a až potom dáme polevu. Koláč môžete dať  zachladiť do chladničky. Potom stačí nakrájať a môžete ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť.

youtube.com, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x