Jednoduché kura kung-pao

Loading...
(0 / 5)

Kung-pao patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré si určite raz za čas aj vy dávate v ázijských bistrách. Môžete si ho však z pár surovín predstaviť aj doma, a to nepotrebujete nič špeciálne. Jednoduchý recept zverejnil na svojom instagrame David Vonášek a je skutočne vynikajúci.

Na kuracie kung-pao budeme potrebovať

  • 300 gramov kuracích pŕs
  • mrkvu
  • červenú cibuľu
  • červenú papriku
  • hrsť jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 80 gramov nesolených arašidov
  • 6 PL sójovej omáčky
  • 2 PL a 2 ČL škrobu
  • soľ
  • čierne korenie
  • čili
  • sezamové semiačka
  • olej

Kuracie kung-pao si pripravíme nasledovne

  • Najprv si mrkvu nakrájame na rezance a cesnak na tenké plátky. Následne papriku na kocky, na hrubšie kúsky jarnú cibuľku a červenú cibuľu na mesiačiky. Mäso si nakrájame na kocky.
  • Kuracie mäso si osolíme, okoreníme a obalíme v dvoch lyžiciach škrobu.
  • Následne si rozpálime panvicu. Keď bude horúca, pridáme asi štyri lyžice oleja, pár sekúnd počkáme a vložíme mäso.
  • Potom rýchlo premiešame tak, aby sa zatiahlo a opečieme. Dáme pozor, aby nepustilo vodu, nepečieme ani do zlata.
  • Potom mäso dáme z panvice preč a pridáme do nej mrkvu, asi minútu pečieme a pridáme cibuľu, cesnak, pridáme mäso a následne ďalšiu zeleninu, arašidy, čili a asi dve minútky pečieme.
  • Potom pridáme sójovú omáčku, ktorú si zmiešame s pol hrnčekom vody a dvomi lyžicami škrobu.
  • Asi minútu varíme, potom odstavíme a pridáme jarnú cibuľku.
  • Najlepšie to chutí s ryžou. Posypeme sezamovými semiačkami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x