Jednoduchá Pavlova torta

Loading...
(4 / 5)

Je ozdobou každej oslavy a nemusí vyzerať dokonale. Pavlova torta je mimoriadne populárny dezert, no mnohí ju nepripravujú najmä kvôli tomu, že sa im sušenie korpusu nemusí vydariť. Práve vtedy prichádza ako záchrana mascarpone krém a ovocie. Dokonale nedokonalý dezert, ktorý vás svojou chuťou dostane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arancio_Candito (@arancio_candito) on

Na Pavlovu tortu budeme potrebovať:

  • 7 bielok
  • 400 gramov cukru
  • 1 PL vínneho octu
  • 1 PL škrobu

Krém:

  • 500 gramov mascarpone
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • ovocie podľa chuti

Postup:

  • Bielka ušľaháme do tuhého snehu a pridávame po lyžiciach cukor, ideálne práškový. Keď je pena tuhá, pridávame ocot a škrob. Na papier na pečenie navrstvíme sneh dáme piecť do rúry.
  • Rúru vyhrejeme na 150 stupňov, hneď po vložení plechu znížime na 100 a takto sušíme dve hodiny. Potom znížime teplotu na 80 a sušíme s pootvorenými dvierkami na rúre ešte asi pol hodinu. Rúru vypneme, zavrieme dvierka a korpus necháme vo vnútri, kým nevychladne.
  • V miske si vyšľaháme šľahačku s mascarpone, dochutíme cukrom. Naplníme vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a necháme ešte tuhnúť v chladničke. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x