V jednoduchosti je krása. Ak hľadáte tip na naozaj jednoduchú tortu, kde ešte môžete aj obmieňať druhy ovocia, máme pre vás skvelý recept. Táto torta je síce banánová, no pokojne by ste mohli urobiť aj jahodovú, malinovú či čučoriedkovú. Podľa sezóny bude recept vždy trochu iný. Lákavý tip je od pani Terezky, prikladáme skvelý recept.
Na prípravu budeme potrebovať:
Na cesto
Na krém
Postup:
- Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
- Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
- S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme do vymastenej okrúhlej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.
- Kým nám korpus vychladne, pripravíme si plnku. V miske vyšľaháme mascarpone a tvaroh, pridáme nutellu podľa chuti. Nemusím používať žiadny cukor, plnku ochutnávame, keď je dostatočne sladká, už nemusíme pridávať nutellu.
- Na korpus navrstvíme polovicu plnky a naukladáme banány tak, aby pri krájaní vznikol pekný vzor. Dáme ich teda v celku, vytvoríme z nich kruh. Na banány navrstvíme zvyšok plnky a trošku si môžeme odložiť na dozdobenie. Krém poprášime kakaom a na vrch môžeme urobiť pomocou cukrárenského vrecka napríklad pusinky. Tortu dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť.