Voňavý a lahodný krém z jahôd je skutočným pôžitkom pre všetkých milovníkov dobrého jedla, predovšetkým sladkých maškŕt. Hodí sa do zákuskov, zmrzlinových pohárov alebo iných sladkých dezertov. Je však taký fantastický, že vás bude lákať vyjedať ho lyžicou, bez akýchkoľvek ďalších surovín. Jeho príprava je úžasne jednoduchá a rýchla a potrebovať budete len štyri ingrediencie.
Ak vás už omrzeli tradičné plnky a krémy, je na čase vyskúšať nejakú sviežu novinku. Nič neochutí váš dezert lepšie, ako lahodný krém z mascarpone a jahôd. Svieži a ľahučký ako obláčik, po prvom ochutnaní si ho zamilujete a stane sa stálicou vašej kuchyne. Pripravte si túto dobrotu s vôňou jari podľa nasledujúceho receptu.
300 g jahôd
250 g mascarpone
4 dl smotany na šľahanie
kvapalné sladidlo podľa chuti (môžeme použiť aj med)
Najprv si pripravíme šľahačku. V mise si vyšľaháme dobre vychladenú smotanu na šľahanie. Šľahačku následne odložíme do chladničky a pripravíme si ďalšie ingrediencie.
Jahody umyjeme, očistíme od stopiek a lístkov a dobre rozmixujeme. Pokiaľ máte rady chuť kúskov ovocia ako v jogurte, nemixujte ich úplne. Následne zmiešame mascarpone spolu s jahodami do jednej zmesi.
Z chladničky vyberieme šľahačku a postupne ju začneme vmiešavať do jahodovej zmesi. Pridávame ju opatrne, aby nám „nespadla“. Do takto pripraveného krému na záver pridáme sladidlo podľa chuti.
Krém naplníme do uzatvárateľných nádob (najlepšie sklenených) a skladujeme v chladničke. Použiť ho môžeme aj ako plnku do zákuskov alebo ním natrieme tortu a ozdobíme ovocím. Skvele sa hodí i do zmrzlinových pohárov alebo smotanových dezertov s piškótami. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!
Lucia M.