Jahodový koláč s jogurtom

(5 / 5)

Práve dnes som si spomenula na recept z minulého leta, ktorý mi predala moja kamarátka. Na oslave sme mali možnosť ochutnať vynikajúci koláč, ktorý bol plný jahôd a jogurtu. Ideálna svieža kombinácia, no zo stola zmizol rýchlosťou blesku. Táto dobrota nie je zložitá na prípravu a nebudete potrebovať ani veľa surovín.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Коваль Татьяна (@koval.tatiana.s) on

Na jahodový koláč budeme potrebovať:

  • 2 vajíčka
  • 170 gramov cukru
  • 2 PL jogurtu
  • 50 gramov masla
  • 2 ČL múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 300 gramov čerstvých jahôd
  • štipka soli

Postup:

Do misky si dáme maslo a necháme ho roztopiť na minútu v mikrovlnke. V miske si vajíčka vyšľaháme a pridáme k nim cukor. Počkáme, kým nám hmota trochu narastie, mala by byť ľahká a vláčna. Potom pridáme maslo, jogurt, múku, sódu bikarbónu a soľ. Výsledné cesto by malo byť ľahké a konzistenciou ako kyslá smotana.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorú si vymastíme maslom. Na spodok naukladáme jahody, ktoré zalejeme cestom. Koláč pečieme pri teplote  180 stupňov asi hodinu, občas kontrolujeme špáradlom. Na záver koláč vytiahneme, necháme trochu vychladnúť a vyklopíme ho. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x