Skúšali ste už niekedy doma vyrábať želé cukríky z čerstvého ovocia? Keďže nám začína sezóna jahôd, tento dezert je ako stvorený pre všetkých, ktorí radi maškrtia. Dnes sme zvolili jahody, no vybrať si môžete akékoľvek ovocie podľa chuti.
300 gramov jahôd
200 gramov cukru (kto nemá rád sladké, môže dať aj menej)
300 ml vody
30 gramov želatíny
Veľmi jednoduchý postup, ktorý hravo zvládnete aj vy. Jahody si očistíme a posypeme ich cukrom. Pomiešame a necháme asi pol hodinu odstáť, aby pustili šťavu. Želatínu si pripravíme s vodou podľa návodu. Jahody si následne rozmixujeme a želatínu zahrievame tak, aby nebola príliš horúca. Potom ju prilejeme k jahodám a miešame. Pripravíme si napríklad formu na ľad, ktorú naplníme. Želé necháme minimálne 2 hodiny v chladničke. Ak chceme, cukríky ešte obalíme v cukre a môžeme servírovať napríklad v miske. Dobrú chuť.
Lucia M.