Jahodové potešenie s mascarpone

Loading...
(4 / 5)

Fantastické piškótové cesto, výborná plnka s mascarpone a jahody. Dokonalý a svieži dezert si zamilujú všetci, ktorí nemajú radi ťažké krémy a náročné pečenie a milujú piškótové cesto, ktoré je nadýchané ako obláčik. Tento dezert si zaslúži miesto aj vo vašej osobnej kuchárke.

Na Jahodový dezert s mascarpone budeme potrebovať:

Na cesto

  • 4 vajíčka
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 PL horúcej vody
  • 2 PL oleja
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 5 PL polohrubej múky

Plnka

  • 500 gramov mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • stužovač
  • citrónová kôra
  • šťava z polovice citróna
  • jahody
  • lekvár

Postup:

  • Žĺtka si najskôr vymiešame s cukrom. Šľaháme ich dostatočne dlho, aby nám vznikla vzdušná hmota. Potom postupne zašľahávame horúcu vodu a olej. Elektrickým šľahačom miešame asi 5-10 minút. K žĺtkam postupne pridávame múku, prášok do pečiva a na záver primiešame sneh. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť na teplotu 175 stupňov.
  • Mascarpone medzitým vymiešame so smotanou a cukrami, pridáme stužovač a nastrúhanú kôru z citróna spolu so šťavou. Upečené piškótové cesto priečne prekrojíme, keď nám vychladlo. Jednu časť natrieme lekvárom, nanesieme asi 2/3 krému a pokrájané čerstvé jahody. Na jahody ide druhý plát, opäť lekvár a zvyšok krému, ktorý potiahneme aj po bokoch. Na vrch už len jahody a dezert dáme do chladničky na pár hodín. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x