Jarné zákusky sa často pýšia tým, že sú nepečené a s čerstvým ovocím. Áno, milujeme to všetci. Najmä kombináciu tvarohu a čerstvých jahôd, ktorým neodolá takmer nikto. Takéto dezerty sa dajú pripravovať na sto spôsobov a my vám teraz ukážeme jeden menej tradičný.
Obrátený jahodovo tvarohový dezert je absolútna jednotka pre jeho jednoduchú prípravu a fantastickú chuť. Navyše sa pripravuje naopak, ako sme zvyknutí. Tento postup spestrí nielen jeho realizáciu, ale aj tácku, na ktorej ho budete podávať. So zatuhnutou želatínou vyzerá naozaj fantasticky.
250 gramov čerstvých jahôd
2 balíčky červeného tortového želé
500g potučného tvarohu
8 PL kryštálového cukru
3 balíčky vanilkového cukru
1 balíček dlhých detských piškót
Pripravíme si sklenenú misu (prípadne tortovú formu alebo aj plech), ktorej dno vystelieme potravinovou fóliou. Na ňu naukladáme nakrájané jahody. Podľa návodu na obale si pripravíme červené tortové želé a jahody ním zalejeme. Dáme stuhnúť do chladničky. V miske si zatiaľ dôkladne vymiešame tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom.
Keď máme želé celkom stuhnuté, opatrne naň tvaroh uložíme a zarovnáme. Navrch naukladáme detské piškóty a opäť prikryjeme potravinovou fóliou. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Pred podávaním zložíme potravinovú fóliu z vrchnej časti a misku vyklopíme tak, aby nám jahody ostali na vrchu. Samozrejme, aj z nich potravinovú fóliu odstránime. Prajeme dobrú chuť!