Jahodová torta

Loading...
(3 / 5)

Keď sme videli túto nádhernú tortu, neodolali sme. Valentín sa blíži a pokiaľ chcete svojich najbližších prekvapiť niečím sladkým a tento rok to nebude čokoláda alebo bonboniéra, odporúčame vyskúšať tento srdiečkový koláč. Recept zdieľala pani Zuzana v skupine Recepty a návody na pečení cukrovinek.

Na Jahodovú tortu budeme potrebovať:

Na cesto

  • 4 vajec
  • 160 gramov cukru
  • 180 gramov polohrubej múky
  • 40 ml oleja

Na krém

  • 1 kus ricotty
  • 1 tučný tvaroh jemný
  • 1 33% šľahačka
  • stužovač

Jahodová plnka

  • 1 kg jahôd
  • cukor podľa chuti
  • 1/2 vanilkového pudingu

Na dozdobenie

  • čokoláda na varenie
  • jahody
  • sušené jahody

Postup:

  • Vajíčka a cukor si vyšľaháme mixérom vo vodnom kúpeli do hustej peny. Keď máme hustejšiu konzistenciu, došľaháme už na linke. Pridáme múku, olej a premiešame vareškou. Cesto vylejeme do okrúhlej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40-45 minút.
  • Medzitým si pripravíme jahodovú plnku. Jahody rozvaríme v hrnci spolu s cukrom, potom pridáme puding a varíme ešte minútku. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Čokoládu si klasicky roztopíme, môžeme ju buď na koniec navrstviť na tortu, alebo ju môžeme natrieť na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  • Hlavný krém pripravíme tak, že spolu vyšľaháme ricottu, tvaroh a samostatne šľahačku zo stužovačom. Zmiešame vareškou dokopy, osladíme a máme hotovo.
  • Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti a plníme najskôr jahodovou plnkou odspodu. Biely tvarohový krém ide až do tretieho korpusu. Čokoládu na papieri na pečenie obmotáme okolo korpusu a popritláčame, pomaly oddelíme od papieru. Ozdobíme a dáme chladiť. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x