Keď sme videli túto nádhernú tortu, neodolali sme. Valentín sa blíži a pokiaľ chcete svojich najbližších prekvapiť niečím sladkým a tento rok to nebude čokoláda alebo bonboniéra, odporúčame vyskúšať tento srdiečkový koláč. Recept zdieľala pani Zuzana v skupine Recepty a návody na pečení cukrovinek.
Na Jahodovú tortu budeme potrebovať:
Na cesto
- 4 vajec
- 160 gramov cukru
- 180 gramov polohrubej múky
- 40 ml oleja
Na krém
- 1 kus ricotty
- 1 tučný tvaroh jemný
- 1 33% šľahačka
- stužovač
Jahodová plnka
- 1 kg jahôd
- cukor podľa chuti
- 1/2 vanilkového pudingu
Na dozdobenie
- čokoláda na varenie
- jahody
- sušené jahody
Postup:
- Vajíčka a cukor si vyšľaháme mixérom vo vodnom kúpeli do hustej peny. Keď máme hustejšiu konzistenciu, došľaháme už na linke. Pridáme múku, olej a premiešame vareškou. Cesto vylejeme do okrúhlej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40-45 minút.
- Medzitým si pripravíme jahodovú plnku. Jahody rozvaríme v hrnci spolu s cukrom, potom pridáme puding a varíme ešte minútku. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Čokoládu si klasicky roztopíme, môžeme ju buď na koniec navrstviť na tortu, alebo ju môžeme natrieť na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Hlavný krém pripravíme tak, že spolu vyšľaháme ricottu, tvaroh a samostatne šľahačku zo stužovačom. Zmiešame vareškou dokopy, osladíme a máme hotovo.
- Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti a plníme najskôr jahodovou plnkou odspodu. Biely tvarohový krém ide až do tretieho korpusu. Čokoládu na papieri na pečenie obmotáme okolo korpusu a popritláčame, pomaly oddelíme od papieru. Ozdobíme a dáme chladiť. Dobrú chuť.