Jahodová hrnčeková bublanina

Loading...
(3.5 / 5)

Možno sa vám v horúcich letných dňoch nechce príliš piecť, no napriek tomu by ste mohli vyskúšať niečo ľahké a osviežujúce, kedy sa nemusíte zaoberať vážením a stačí vám len hrnček. Napríklad lahodnú jahodovú bublaninu.

Na jahodovú bublaninu budeme potrebovať

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajíčka
  • pol hrnčeka mlieka
  • pol hrnčeka oleja
  • 1 jogurt
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • jahody

Hrnčekovú bublaninu si pripravíme nasledovne

  • Vajíčka, cukor a vanilkový cukor si vyšľaháme do peny.
  • Pridáme olej, ktorý poriadne premiešame, a potom pridáme jogurt a mlieko. Znova poriadne premiešame.
  • Následne vysypeme do zmesky múku a prášok do pečiva. Nezabudneme premiešať naozaj dôkladne, aby bol prášok do pečiva všade rovnomerne.
  • Cesto vylejeme na vymastený plech (alebo použijeme papier na pečenie) a rovnomerne ukladáme jahody.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180 stupňov. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x