Jablkový závin z lístkového cesta

Loading...
(0 / 5)

Vynikajúci tip na pravý jesenný recept. Do tejto dobroty idú naozaj všetky plody jesene a v tomto prípade jednoznačne víťazia jablká a vlašské orechy. Recept od pani Márie zachutil aj u nás doma.

Na jablkový závin budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • jablká
  • vlašské orechy
  • trochu masla
  • škoricový cukor 2ks
  • vajíčko
  • práškový cukor

Postup:

  • Cesto si vyvaľkáme a do stredu naukladáme ošúpané a pokrájané jablka dochutené škoricovým cukrom a poliate troškou masla spolu s orechami. Okraje nakrojíme na pásiky a začneme ich cez seba prepletať, aby sme závin uzavreli.
  • Ak chcete, jablká môžete nastrúhať, orechy nasekať a závin zrolovať. Hotový závin potrieme vajíčkom a pečieme ho pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Keď nám trošku vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.
  • TIP: K jablkám môžete pridať aj sušené hrozienka a napríklad aj tvarohovú plnku.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x