Vynikajúci tip na pravý jesenný recept. Do tejto dobroty idú naozaj všetky plody jesene a v tomto prípade jednoznačne víťazia jablká a vlašské orechy. Recept od pani Márie zachutil aj u nás doma.
- 1 lístkové cesto
- jablká
- vlašské orechy
- trochu masla
- škoricový cukor 2ks
- vajíčko
- práškový cukor
Postup:
- Cesto si vyvaľkáme a do stredu naukladáme ošúpané a pokrájané jablka dochutené škoricovým cukrom a poliate troškou masla spolu s orechami. Okraje nakrojíme na pásiky a začneme ich cez seba prepletať, aby sme závin uzavreli.
- Ak chcete, jablká môžete nastrúhať, orechy nasekať a závin zrolovať. Hotový závin potrieme vajíčkom a pečieme ho pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Keď nám trošku vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.
- TIP: K jablkám môžete pridať aj sušené hrozienka a napríklad aj tvarohovú plnku.