Jablkový perník

Loading...
(4 / 5)

Jeden výborný koláčik! Perník má rád každý a ak chcete aby bol mokrý a vláčny, pridajte nastrúhané jablká. Nie ako samostatnú vrstvu, ale do cesta. Ak nemáte jablká, môžete vyskúšať aj cuketu. Neverili by ste, čo to spraví vo výsledku. Toto je náš najobľúbenejší koláčik, ktorý zvládne pripraviť každý.

 

View this post on Instagram

 

Jednoduchý perník plný strúhaných jabĺk

A post shared by Ingrid Schovancová (@veg.pochutky) on

Na klasický kakaový perník budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 a 1/2  hrnček nastrúhaných jabĺk
  • 3 PL kakaa
  • 1 kypriaci perníkový prášok
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 3 vajíčka
  • 3 PL marhuľového džemu
  • hrozienka
  • čokoláda na polevu

Postup:

  • V miske si mixérom vyšľaháme všetky ingrediencie. Pridáme a primiešame nastrúhané jablká. Ak je cesto riedke, trochu ho zahustíme múkou. Cesto si vylejeme na vymastený plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na asi 30 minút. Po upečení chvíľu počkáme, aby koláč nebol úplne horúci. Na vrch potom natrieme džem a dáme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x