Jablkový mriežkovaný koláč

Loading...
(5 / 5)

Jablkový koláč je klasika, ktorá jednoznačne neomrzí. Naše staré mamy najčastejšie robili mriežkovaný. Tento recept musíte vyskúšať.

Na jablkový mriežkovaný koláč budeme potrebovať

  • 60 dekagramov hladkej múky
  • 22 dekagramov masla
  • 15 dekagramov práškového cukru
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • štipka soli

Na plnku

  • 1,5 kilogramov jabĺk
  • 15 dekagramov cukru
  • 1 KL mletej škorice
  • 1 PL rumu

Jablkový mriežkovaný koláč si pripravíme nasledovne

  • Z múky, masla, cukru, prášku do pečiva, vajec a soli si zamiesime cesto a odložíme do chladničky.
  • Potom si pripravíme plnku. Jablká si očistíme a ostrúhame na hrubo. Pridáme cukor podľa toho, aké sú sladké. Dusíme na miernom ohni do mäkka.
  • Vezmeme z ohňa a pridáme rum a škoricu.
  • Dve tretiny cesta dáme na plech, natrieme naň vychladnutú jablkovú plnku a zvyšok cesta zamriežkujeme a ozdobíme.
  • Pečieme na 200 stupňov asi 30 minút.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x