Jablkový krémeš

Loading...
(3 / 5)

Krémeš s postrúhanými jablkami je jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktoré doma môžete pripraviť. Inšpiráciu sme našli u pani Aleny, ktorá ho pripravuje podľa nasledovného receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Feketíková (@ivaness_f) on

Na Jablkový krémeš budeme potrebovať:

Jablková plnka

  • 1 kg jabĺk
  • 2 vanilkové cukre
  • Zlatý klas

Cesto

  • 5 vajec
  • 150 gramov práškového cukru
  • 3 PL vody
  • 150 gramov polohrubej múky
  • prášok do pečiva

Krém

  • 700 ml mlieka
  • 2 Zlaté klasy
  • 40 gramov cukru
  • 1 PL hladkej múky
  • 200 gramov masla
  • 100 gramov práškového cukru
  • šľahačka a strúhaná čokoláda

Postup:

  • Jablká si očistíme a nastrúhame. Podusíme ich spolu s vanilkovým cukrom a pridáme aj Zlatý klas. Na plech si dáme alobal alebo papier na pečenie a jablká rozložíme na spodok.
  • V miske si žĺtka zmiešame s cukrom a pridávame vodu po lyžiciach. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec aj vymiešaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Teplota pečenia je 180 stupňov a doba pečenia okolo 30 minút.
  • Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme Zlaté klasy, pridáme cukor a múku. Keď nám zhustne, necháme ho vychladnúť. Potom do krému prišľaháme maslo a práškový cukor. Upečené cesto s jablkami prevrátime a na jablká navrstvíme puding. Na vrch už len vyšľahaná šľahačka a nastrúhaná čokoláda. Dáme vychladiť a nakrájame. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x