Jablkový koláč so škoricou

(2 / 5)

Vynikajúci jablkový koláč, ktorý sa ideálne hodí na toto obdobie, keď je všade veľa jabĺk. Dokonalý jablkový koláčik máte hotový pomerne rýchlo, najdlhšie odpočíva cesto v chladničke. Chuť je svieža a kto má rád jablká, určite tento recept dobre pozná.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aventuri culinare in 2 (@aventuriculinarein2) on

Na jablkový koláč budeme potrebovať:

  • 400 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov trstinového cukru
  • 150 gramov masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 dl kyslej smotany
  • štipka soli

Plnka

  • 1,5 kg jabĺk
  • škorica podľa chuti
  • trošku cukru
  • 1 PL vanilkového pudingu
  • 1 vajíčko na potretie

Jablkový koláč si pripravíme nasledovne:

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme cesto, ktoré prekryjeme fóliou a dáme ho do chladničky aspoň na hodinu odpočívať.
  • Jablká si očistíme a ošúpeme. Môžeme ich nastrúhať alebo nakrájať na menšie kúsky. Pridáme puding, škoricu a premiešame. Dáme do hrnca a trochu ohrejeme. Pokiaľ je hmota príliš riedka, môžeme pridať trošku strúhanky alebo viac pudingu.
  • Cesto si vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a dáme na plech s papierom na pečenie. Potom pridáme jablká a na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta, prípadne ho nakrájame na prúžky alebo preložíme koláč aj v celku.
  • Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a koláč pečieme asi 30 minút. Keď nám trošku vychladne, môžeme ho poprášiť cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x