Jablkové kysnuté palacinky

(1 / 5)

Na slovenské klasické palacinky toho nepotrebujete veľa. Stačí, ak máte doma mlieko, vajíčka a cukor. Dnes si ich však pripravíme trochu inak.  Tieto sú oveľa viac nadýchané a ako bonus, obsahujú obľúbené slovenské ovocie – jablká. Je to skvelý tip na sobotňajší ľahký obed. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Micadeli.com 🌱🇩🇰 (@michalakramer) on

Budeme potrebovať:

  • 2 jabĺk
  • 1 lyžičky droždia
  • 3 lyžice cukru
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 300 g múky
  • 2 vajíčka
  • 300 ml mlieka
  • 50 g masla

Postup:

  • Skvelý tip na úvod je, nechať jablká piecť v rúre pri teplote 180 stupňov kým nie sú úplne mäkké. Upečené ich nechajte vychladnúť a následne ich rozpučte na kašu. Ak sa vám nechce zdržiavať, stačí, ak ich rozmixujete alebo nastrúhate aj čerstvé.
  • V hrnci si zahrejte mlieko a pridajte polovicu múky, kvasnice a cukor. Takto pripravenú zmes zmiešajte a nechajte na teplom mieste cca 30 minút.
  • Po pol hodinke pridajte zvyšnú múku, vajíčka, jablkovú zmes, citrónovú šťavu a roztopené maslo. Miešajte mixérom kým cesto nebude jemné a hladké. Nakoniec pridajte smotanu a opäť zmiešajte mixérom. Palacinky opekajte bez toho aby ste použili olej. Dobrú chuť.

Foto: pixabay, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x