Sezóna jabĺk je v plnom prúde a my sme Vám priniesli už mnoho receptov, ktorých základom boli práve sladké jablká. Toto ovocie môžete použiť na prípravu sladkých ale aj slaných jedál. Je to výborný doplnok pri príprave mäsa alebo naopak sladkého koláča. Tento recept, ktorý mame pre vás momentálne prichystaný je jedinečný hlavne svojim zložením. Hlavnou ingredienciou sú nie len jablká ale aj pomarančový džús, ktorý sa používa namiesto mlieka. Vyskúšajte tento recept na úžasný židovský jablkový koláč a prekvapte celú rodinu.
View this post on Instagram
6 jabĺk
320 g múky
štipka soli
prášok do pečiva
slnečnicový olej
pol pohára cukru
4 vajíčka
1 pohár hnedého cukru
1 lyžica škorice
pol pohára pomarančového džúsu
Zmiešajte si v miske škoricu spolu s bielym cukrom. Jablká nakrájajte na plátky. V samostatnej miske zmiešajte maslo, biely cukor, hnedý cukor, vajcia, vanilkový extrakt a pomarančový džús. V ďalšej miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva. Nakoniec suché zmesi zmiešajte s mokrými. Hotové cesto nalejte do formy na bábovku, ktorú vymastíte maslom a vysypete múkou. Navrch poukladajte nakrájané jablká a posypte škoricou. Pečte na 180 stupňoch približne 45 minút. Podávame s dobrou kávou alebo čajom. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela