Jablčník inak

Loading...
(0 / 5)

Existuje vôbec niekto, kto nemá rád jablkový koláč? Sladko-kyslá chuť vás osvieži, no zároveň upokojí vaše chute po niečom sladkom. Aj keď milujeme klasiku, čo tak si ho pripraviť trochu netradične? Napríklad naopak?

Na obrátený jablčník budeme potrebovať

  • 4 vajíčka
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 deciliter vlažného mlieka
  • 1 deciliter oleja
  • asi kilo jabĺk
  • čokoláda na varenie

Na krém

  • 600 mililitrov mlieka
  • 2 zlaté klasy
  • 80 gramov masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 PL kryštálového cukru
  • kyslá smotana

Obrátený jablčník si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vyšľaháme bielky a cukor. Postupne primiešavame žĺtky a následne aj múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  • Pridávame olej, mlieko a dobre premiešame.
  • Na plech vystlaný papierom na pečenie si nastrúhame jablká. Môžeme ich ochutiť škoricovým cukrom, ale nemusíme.
  • Vylejeme na jablká cesto a pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.
  • Po vychladnutí koláč z plechu vyberieme a obrátime.
  • Medzitým si pripravíme krém. Uvaríme v mlieku zlaté klasy, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, maslo a premiešavame.
  • Keď nám krém vychladne, pridáme smotanu.
  • Nakoniec krém natrieme na upečený koláč a navrch postrúhame čokoládu na varenie.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x