Išelské mini kolieska

Loading...
(0 / 5)

Poznáte Išelské kolieska? Pripomínať vám môžu piškóty plnené želatínou a zaliate v čokoláde, ktoré si môžete zakúpiť v obchode. Netradičný dezert teraz jednoducho pripravíte aj doma, stačí vedieť, ako na to. Ideálne sa do tohto receptu hodí marhuľový džem, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie. 

Na Išelské mini kolieska budeme potrebovať:

  • 250 gramov múky
  • 70 gramov mletých orechov
  • 170 gramov masla
  • 100 gramov práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 PL medu
  • štipka soli
  • marhuľový džem
  • 100 gramov horkej čokolády
  • 1-2 PL masla

Išelské mini kolieska pripravíte nasledovne:

  • Všetky suroviny na cesto si zmiešame, vypracujeme hutnejšie cesto a pomocou poháru si povykrajujeme menšie kolieska. Tie naukladáme na plech a na papier na pečenie a pečieme ich 8-10 minút pri teplote 200 stupňov.
  • Kolieska treba častejšie kontrolovať, aby ste sa uistili, že vám príliš nezhnednú a neprepečú sa. Keď ich vytiahnete z rúry, nechajte ich trošku vychladnúť a následne dve kolieska zlepte pomocou džemu.
  • Až keď sú kompletne vychladnuté, omočte ich v roztopenej čokoláde s maslom. Počkáme, kým čokoláda stuhne a koláčiky skladujeme v dóze a v chladničke. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x