Poznáte Išelské kolieska? Pripomínať vám môžu piškóty plnené želatínou a zaliate v čokoláde, ktoré si môžete zakúpiť v obchode. Netradičný dezert teraz jednoducho pripravíte aj doma, stačí vedieť, ako na to. Ideálne sa do tohto receptu hodí marhuľový džem, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie.
- 250 gramov múky
- 70 gramov mletých orechov
- 170 gramov masla
- 100 gramov práškového cukru
- 2 vajíčka
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 PL medu
- štipka soli
- marhuľový džem
- 100 gramov horkej čokolády
- 1-2 PL masla
- Všetky suroviny na cesto si zmiešame, vypracujeme hutnejšie cesto a pomocou poháru si povykrajujeme menšie kolieska. Tie naukladáme na plech a na papier na pečenie a pečieme ich 8-10 minút pri teplote 200 stupňov.
- Kolieska treba častejšie kontrolovať, aby ste sa uistili, že vám príliš nezhnednú a neprepečú sa. Keď ich vytiahnete z rúry, nechajte ich trošku vychladnúť a následne dve kolieska zlepte pomocou džemu.
- Až keď sú kompletne vychladnuté, omočte ich v roztopenej čokoláde s maslom. Počkáme, kým čokoláda stuhne a koláčiky skladujeme v dóze a v chladničke. Dobrú chuť.
Lucia M.