Indické placky Naan

Loading...
(2 / 5)

Skúšali ste už niekedy pripravovať indické placky Naan? Hodia sa najmä k prívarkom z červenej šošovice s trochou kari, ale aj k hustým polievkam. Hitom sezóny je napríklad krémová z hokkaido tekvice. Recept je od Veroniky a jej kombinácia práve z polievkou nás zaujala. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tikka Fusion – Restaurant (@tikkafusion) on

Na indické placky Naan budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 PL sušeného droždia
  • 3 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • 3/4 hrnčeka teplej vody

Postup:

Suché ingrediencie zmiešame dokopy, mokré si zmiešame v druhej miske a prilejeme k suchým. Vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť hodinu až hodinu a pol. Potom si vyformujeme placky, opečieme ich na suchej panvici z každej strany. Môžeme potriet roztopeným maslom. Do cesta môžete pridať aj nasekané bylinky, napríklad bazalku. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x