Aj vám sa stalo, že keď ste na Vianoce piekli medovníky, najskôr boli krásne mäkké, no po pár dňoch stvrdli na kameň? V každej rodine sú na mäkké medovníčky iné triky, nám sa najviac osvedčil tento recept. Keď ho návšteva ochutná, henď si pýtajú recept. Dokonca neveria, že som ich práve nevytiahla z rúry.
Na medovníky budeme potrebovať:
- 400 gramov hladkej múky
- 140 gramov práškového cukru
- 130 gramov smetolu
- 2 vajíčka
- 2 PL medu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL perníkového korenia
Postup:
- Cesto dobre vypracujeme a vymiesime, necháme ho v miske, prekryjeme a necháme cez noc v chladničke. Potom si cesto vyvaľkáme, povykrajujeme tvary a naukladáme ich na plech vedľa seba.
- Rúru si predhrejeme na 150 až 160 stupňov. Medovníky pečieme, kým nie sú zlaté a až po upečení ich potierame žĺtkom.
Lucia M.