Hrnčekový tvarohový koláčik s piškótami

(4 / 5)

Často sa u nás stretnete s receptami, ktoré sú jednoduché, rýchle a zvládne ich naozaj každý. Dnes si ukážeme recept od pani Milky, ktorá veľmi šikovne zvládla aj tento, ako sama povedala, trochu náročnejší recept, ktorý ale stojí za to vyskúšať. Lahodný tvarohový koláčik s piškótami poteší každého maškrtníka.

Foto: Milka Ragánová

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaa

Krém: 

  • 500 ml mlieka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • maslo
  • 500 gramov jemného tvarohu

Punč:

  • 1 dcl vody
  • 2-3 PL cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 0,5 dcl rumu

Ďalej potrebujeme:

  • piškóty
  • smotanu na šľahanie
  • čokoládu na ozdobu

Postup:

  • Najskôr si vyšľaháme tri vajcia, potom pridáme cukor, vanilkový cukor, keď je všetko dobre vyšľahané, pomaly pridávame olej a potom mlieko striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva a kakao.
  • Tmavé cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu s okrajmi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. asi 20 minút (odsledovať).
Foto: Milka Ragánová
  • Medzitým si pripravíme krém. Z 500 ml mlieka, 1 hrnčeka kryštálového cukru a dvoch kusov vanilkového pudingu uvaríme vo väčšom hrnci hustú kašu – puding, do ešte horúceho vmiešame zmäknuté maslo (Heru), spolu prešľaháme mixérom a pridáme 500 g jemného tvarohu, vymiešame na hladký krém.
Foto: Milka Ragánová
  • Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté upečené cesto. Do krému vtlačíme po celom povrchu tesne vedľa seba piškóty namočené v punči. Na piškóty rozotrieme šľahačku.
Foto: Milka Ragánová
  • Vrch šľahačky ozdobíme čokoládou. A už iba plech s koláčikom šupneme do chladničky. Krájame na druhý deň. Dobrú chuť.
Foto: Milka Ragánová

Lucia M., Milka Ragánová

Chutil ti tento recept?

komentárov

x