Hrnčekový mramorový koláč s malinami

Loading...
(3 / 5)

Pani Tereza sa pred pár rokmi podelila o tento skvelý recept a odvtedy je u nás pravidelne. Mramorový dvojfarebný koláčik so sezónnymi malinami. Už rastú a tento rok chutia extra dobre. Čo pripravujete z malín najčastejšie?

Na mramorový koláč s malinami budeme potrebovať:

Na prvé cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka (+1 PL kakaa, 2 PL mlieka)

Na druhé cesto

  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding v prasku
  • maliny

Postup:

  • Prvé cesto spravíme vymiešaním všetkých surovín. Polovicu cesta odložíme a pridáme k nej 1 PL kakaa a 2PL mlieka. Biele cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Polovicu tmavého cesta vylejeme cik-cak na biele cesto. Do cesta si naukladáme maliny. Spravíme si druhé cesto a to zmiešaním všetkých surovín a rovnomerne ním zalejeme ovocie.
  • So zvyšku tmavého cesta spravíme lyžicou pásiky a následne v kolmom smere vedieme stierkou čiary v hĺbke tvarohovej vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Dáme piecť na 190°C cca 40 min. Pocukrujeme a podávame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x