Pani Tereza sa pred pár rokmi podelila o tento skvelý recept a odvtedy je u nás pravidelne. Mramorový dvojfarebný koláčik so sezónnymi malinami. Už rastú a tento rok chutia extra dobre. Čo pripravujete z malín najčastejšie?
Na prvé cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 vajce
- 1 hrnček mlieka (+1 PL kakaa, 2 PL mlieka)
Na druhé cesto
- 500 g jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 4 PL cukru
- 250 ml mlieka
- 1 vanilkový puding v prasku
- maliny
Postup:
- Prvé cesto spravíme vymiešaním všetkých surovín. Polovicu cesta odložíme a pridáme k nej 1 PL kakaa a 2PL mlieka. Biele cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Polovicu tmavého cesta vylejeme cik-cak na biele cesto. Do cesta si naukladáme maliny. Spravíme si druhé cesto a to zmiešaním všetkých surovín a rovnomerne ním zalejeme ovocie.
- So zvyšku tmavého cesta spravíme lyžicou pásiky a následne v kolmom smere vedieme stierkou čiary v hĺbke tvarohovej vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Dáme piecť na 190°C cca 40 min. Pocukrujeme a podávame. Dobrú chuť.