Hrnčekový kakaový perník s lekvárom

Loading...
(3.9 / 5)

Ak ste milovníkom dobrého domáceho perníku, potom si tieto čoko kocky so slivkovým lekvárom úplne zamilujete. Vynikajúca vôňa, dokonalá chuť a ľahká príprava. Potrebovať budete navyše len suroviny, ktoré máte doma pravidelne. Ak radi pečiete, no bojíte sa ťažkého receptu, tu vám to nehrozí. Navyše odporúčame na vrch perníku pripraviť polevu ganache, ktorá sa pri krájaní nepoláme a vy tak môžete oslniť dokonalým tvarom kociek na tanieri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jitka Kupilíková (@panimarcipanova) on

Na hrnčekový kakaový perník budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček nastrúhaného jablka
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 3 PL kakaa
  • 50 gramov čokolády do cesta
  • 1 kypriaci prášok perníkový
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 300 ml mlieka
  • 150 gramov masla
  • džem
  • hrozienka, oriešky
  • čokoláda na polevu
  • trošku smotany alebo mlieka

Postup:

1 veľké jablko si ošúpeme a nastrúhame. V miske vymiešame vajíčka s cukrom a pridáme ostatné suroviny. 50 gramov roztopenej čokolády až na záver. Potom primiešame hrozienka a oriešky, kto nechce, nemusí dávať. Cesto vylejeme na plech a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Keď nám perník vychladne, navrch navrstvíme džem a na džem ešte čokoládovú polevu. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x