Hrnčekový jablčník

Loading...
(3 / 5)

Aj keď v ňom nenájdete žiadny krém, má skvelú krémovú chuť. Do cesta nejdú vajíčka a potrebovať budete len hrnček. Skvelý recept pochádza z kuchárky pani Margity.

Na hrnčekový jablčník budeme potrebovať:

  • 1 hrnček krupice
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a 1/
  •  ČL prášku do pečiva
  • 30 gramov masla
  • 1 hrnček mlieka
  • 2-3 PL citrónovej šťavy
  • 6 jabĺk
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubo. Polejeme ich citrónovou šťavou. Do misky si dáme všetky suroviny (okrem mlieka a masla) na cesto a dobre premiešame.
  • Formu alebo plech vystelieme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom. Cesto si rozdelíme asi na 4 časti, jablkovú asi na tri. Na dno formy ide jedna vrstva cesta. Zmes vysypeme rovnomerne na dno plechu a navrstvíme jablká. Takto vrstvy opakujeme, posledná vrchná vrstva bude suchá zmes. Mlieko dáme zohriať a v ňom rozpustíme maslo.
  • Potom rovnomerne polejeme celý koláčik, opatrne vidličkou popicháme. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x