Hrnčekový chlebík

Loading...
(3.9 / 5)

Nenáročný recept na fajný chlebík, ktorý si môžete upiecť aj doma. Nemusíte tak chodiť po čerstvý do obchodu, tento sa zje celý behom jedného dňa, pokiaľ si nedáte pozor. Je bez náročného miesenia a rovnako budete potrebovať len hrnček, žiadnu váhu. Vyskúšajte ho a sami zistíte, že náročným receptom sa môžete vyhnúť bez toho, aby ste prišli o skvelú chuť.

Na hrnčekový chlebík budeme potrebovať:

  • 3 hrnčeky hladkej múky (špaldovej, celozrnnej a pod.)
  • 1 ČL sušeného droždia
  • 2 ČL soli
  • 1 a 1/2 hrnčeka vody
  • semienka podľa chuti (tekvicové, slnečnicové, chia, sezam…)

Postup:

  • Cesto kysne aj 12 hodín, preto je lepšie, ak si ho pripravíte večer deň vopred. Všetky suroviny nasypeme a nalejeme do misky a vypracujeme cesto. Nepotrebujeme ho miesiť, stačí všetko spojiť varechou.
  • Na koniec ho prekryjeme potravinárskou fóliou alebo utierkou a necháme na linke. Nedávame ho do chladničky ani nikam, kde je nižšia teplota. Ideálna je izbová.
  • Na druhý deň, resp. po minimálne 6 a maximálne 12 hodinách dáme cesto do pekáča, kam sme dali papier na pečenie. Je dobré misu zakryť, preto pokojne zvoľte sklenenú. Rúru si predhrejeme na 250 stupňov a cesto, ktoré sme posypali semienkami vložíme v mise piecť.
  • Zakryté ho pečieme 30 minút. Potom odstránime pokrievku a znížime teplotu na 220-230 stupňov. Dopekáme ešte 15-20 minút. Upečený chlieb necháme chvíľu postáť a vyklopíme ho. Necháme vychladnúť a až potom nakrájame. Má krásne chrumkavú kôrku. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x