Hrnčekový anjelsky perník

Loading...
(5 / 5)

Počuli ste už o recepte na anjelsky nadýchaný perník? Vždy sme ho chceli vyskúšať, no až teraz bola príležitosť. Hovorí sa o ňom ako o najlepšom recepte na perník, ktorý keď vyskúšate raz, už ho inak pripravovať ani nebudete. Receptov sme na internete našli viac, rozhodli sme sa skúsiť tento a naozaj je to tak. Toto je ten najlepší recept na perník, aký sme kedy skúšali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝑩𝒂𝒌𝒆𝒅 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒍𝒐𝒗𝒆🧁 (@simonka.sebova_cakes) on

Na anjelsky perník budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 čoko puding
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 prášok do perníka
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL lekváru
  • 1 ČL škorice
  • nasekané orechy
  • čokoládová poleva

Postup:

  • V miske si zmiešame múky s cukrom, práškami do pečiva a perníka, vanilkovým cukrom, pudingom, škoricou a kakaom. Vznikne nám skombinovaná sypká hmota. Vezmeme si mixér s metličkami a pridáme vajíčka a mlieko. Potom postupne pridávame olej a nakoniec aj lekvár. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Perník pečieme asi 40-45 minút pri teplote 180 stupňov. To, či je upečený zistíme špajdlou. Ak je potrebné, ešte ho dopečieme. V hrnci si roztopíme čokoládu s troškou mlieka alebo smotany a vychladutý perník zalejeme. Kto chce, do cesta pridá aj nasekané oriešky, prípadne nimi môžete posypať čokoládovú polevu. Ak chcete, pridajte na vrch aj kokos alebo do cesta napríklad sušené hrozienka. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x