Hrnčekové čokoládové rezy s krémom a so šľahačkou

Loading...
(5 / 5)

Ak máte radi vláčne čokoládové cesto a jemný čokoládový krém, tento zákusok si zamilujete. Na oslavy je ako stvorený, pretože vyzerá veľmi pekne na tanieri. Ak teda idete mať v najbližších dňoch nejakú oslavu, vyskúšajte tento recept. Ľutovať nebudete. Ďalšou možnosťou sú napríklad tieto Cappuccino rezy, ktoré taktiež vyzerajú úžasne. Milovníci kávy ich určite ocenia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra (@aleksandraa.jan.35) on

Na hrnčekové čokoládové rezy s krémom budeme potrebovať:

Na cesto

  • 6 vajíčok

  • 3/4 hrnčeka cukru

  • 1 hrnček polohrubej múky

  • 3 PL kakaa

  • 1 prášok do pečiva

  • 1/2 hrnčeka oleja

  • 1/2 hrnčeka uvarenej kávy + 1/3 hrnčeka likéru (napríklad vaječného)

Krém

  • 1 liter mlieka

  • 2 čokoládové pudingy

  • 3/4 hrnčeka cukru

  • 1 PL kakaa

  • 250 gramov masla

Ostatné

  • džem najlepšie slivkový

  • 250 ml smotany na šľahanie

  • 3 PL práškového cukru

  • 1 stužovač

  • 1 vanilkový cukor

Hrnčekové čokoládové rezy pripravíme nasledovne:

  • Vajíčka si rozbijeme do misky, zmiešame ich s cukrom a pomocou mixéra vytvoríme nadchanú hmotu. V samostatnej miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko preosejeme k vajíčkam, pridáme olej a prešľaháme do cesta. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečené cesto priečne prerežeme na dve časti a necháme vychladnúť.
  • Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Uvaríme si čokoládové pudingy s mliekom a cukrom a pridáme do nich kakao. Keď nám uvarený puding vychladne, zašľaháme k nemu maslo izbovej teploty. Ak chcete, môžete vo fáze chladnutia pridať aj marshmallow cukríky, vďaka ktorým bude krém sladší a ťahavejší.
  • Prvú vrstvu cesta zalievame lyžicami kávy zmiešanej s likérom. Následne dáme vrstvu džemu, na ňu vrstvu krému a prekryjeme to druhou polovicu cesta, ktoré opäť polejeme kávovou zmesou. Na druhú polovicu cesta opäť navrstvíme džem a na vrch už príde len šľahačka vyšľahaná s cukrom a stužovačom. Celý zákusok môžete ozdobiť čokoládovými hoblinkami. Zákusok by sme na plechu mali chladiť celú noc, aby sa cesto uležalo a chute spojili. Potom stačí nakrájať a môžete podávať. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x