Ak máte radi vláčne čokoládové cesto a jemný čokoládový krém, tento zákusok si zamilujete. Na oslavy je ako stvorený, pretože vyzerá veľmi pekne na tanieri. Ak teda idete mať v najbližších dňoch nejakú oslavu, vyskúšajte tento recept. Ľutovať nebudete. Ďalšou možnosťou sú napríklad tieto Cappuccino rezy, ktoré taktiež vyzerajú úžasne. Milovníci kávy ich určite ocenia.
Na cesto
-
6 vajíčok
-
3/4 hrnčeka cukru
-
1 hrnček polohrubej múky
-
3 PL kakaa
-
1 prášok do pečiva
-
1/2 hrnčeka oleja
-
1/2 hrnčeka uvarenej kávy + 1/3 hrnčeka likéru (napríklad vaječného)
Krém
-
1 liter mlieka
-
2 čokoládové pudingy
-
3/4 hrnčeka cukru
-
1 PL kakaa
-
250 gramov masla
Ostatné
-
džem najlepšie slivkový
-
250 ml smotany na šľahanie
-
3 PL práškového cukru
-
1 stužovač
-
1 vanilkový cukor
- Vajíčka si rozbijeme do misky, zmiešame ich s cukrom a pomocou mixéra vytvoríme nadchanú hmotu. V samostatnej miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko preosejeme k vajíčkam, pridáme olej a prešľaháme do cesta. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečené cesto priečne prerežeme na dve časti a necháme vychladnúť.
- Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Uvaríme si čokoládové pudingy s mliekom a cukrom a pridáme do nich kakao. Keď nám uvarený puding vychladne, zašľaháme k nemu maslo izbovej teploty. Ak chcete, môžete vo fáze chladnutia pridať aj marshmallow cukríky, vďaka ktorým bude krém sladší a ťahavejší.
- Prvú vrstvu cesta zalievame lyžicami kávy zmiešanej s likérom. Následne dáme vrstvu džemu, na ňu vrstvu krému a prekryjeme to druhou polovicu cesta, ktoré opäť polejeme kávovou zmesou. Na druhú polovicu cesta opäť navrstvíme džem a na vrch už príde len šľahačka vyšľahaná s cukrom a stužovačom. Celý zákusok môžete ozdobiť čokoládovými hoblinkami. Zákusok by sme na plechu mali chladiť celú noc, aby sa cesto uležalo a chute spojili. Potom stačí nakrájať a môžete podávať. Dobrú chuť.