Hovädzie so šampiňónmi a zemiakmi

(5 / 5)

Milovníci šťavnatého mäsa by si mali prichystať papierové vreckovky, pretože už len pri čítaní receptu vám budú tiecť slinky. Chutné hovädzie mäso, ktoré je skvele prepečené v kombinácii s hríbami je zaručenou lahôdkou. Všetko v jednom hrnci spolu so zemiakmi a dokonale okorenenou šťavou. Obed pre celú rodinu máte hotový takmer bez námahy a pri jeho príprave nebudete potrebovať žiadne špeciálne suroviny. Ak vám nie je hovädzie mäso po chuti, pokojne si túto lahôdku pripravte aj s bravčovým.

Jedlo, ktoré chutí každému. Doma si ho zamilujú dospelí aj deti. Tento recept si zamilujete najmä pri očakávaní početnejšej návštevy, pretože s ním nie je veľa práce a jedlo je skutočne sýte. Podľa nasledujúceho postupu si ho môžete pripraviť na obed i na večeru. Slinky vám potečú už počas jeho prípravy.

Budeme potrebovať:

1 kg zemiakov

2 ks cibule

100 g masla

600 g hovädzieho mäsa

300 g šampiňónov alebo iných hríbov

1 polievková lyžica hladkej múky

1 polievková lyžica paradajkového pretlaku

2 strúčiky cesnaku

150 ml smotany na varenie

Olej na vysmážanie

1 až 2 čajové lyžičky majoránu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Mletá červená paprika podľa chuti

Postup:

Najprv si nakrájame jednu cibuľu na čo najmenšie kúsky. Následne ju na oleji osmažíme a po chvíli k nej pridáme šampiňóny. Tie si najprv umyjeme, očistíme a následne nakrájame na kúsky, ktoré môžu byť pokojne aj väčšie. Smažíme, pokiaľ nie je cibuľa hotová. Zatiaľ si v pohári rozmiešame múku v smotane na varenie a keď je cibuľa a šampiňóny osmaženú do zlatista, vylejeme k nim smotanu s múkou. Stiahneme na menší plameň a chvíľu miešame, kým smotana vrie a nezískame hustejšiu zmes. Pred koncom pridáme trochu soli, čierneho korenia a môžeme pridať aj čerstvú petržlenovú vňať.

V ďalšom hrnci si na oleji osmažíme druhú cibuľu. Potom k nej pridáme hovädzie mäso, ktoré sme nakrájali na tenšie rezance. Mäso nesmažíme až kým nie je hotové, stačí, že ho zo všetkých strán opečieme do hneda. Po chvíli pridáme paradajkový pretlak a mäso osolíme a okoreníme. Potom ho podlejeme vodou a pridáme majorán a strúčiky cesnaku. Potom pridáme zemiaky, ktoré nakrájame na menšie kocky a necháme všetko zovrieť. K mäsu so zemiakmi potom pridáme šampiňóny so smotanou a všetko dobre premiešame. Ak je to potrebné, okoreníme a osolíme, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na malom plameni. Ak chcete, môžete takto pripravené jedlo zapekať v rúre, potrebné je ju vyhriať na 200 stupňov a nechať piecť asi 45 minút. V tomto prípade môžete mäso poliať kyslou smotanou a troškou syra, ktorý sa chutne zapečie.

Pred koncom k jedlu pridáme kus masla, premiešame a môžeme podávať. Skvelé sýte a hlavne chutné jedlo je na svete. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x