Hovädzie rolky plnené syrom

Loading...
(4 / 5)

Fantastický obed so šťavnatým, perfektne prepečeným mäsom, ktoré je na povrchu lahodne chrumkavé. Praví gurmáni iste ocenia skvelú náplň tejto rolády, vďaka ktorej jedlo nielen geniálne chutí ale poteší aj po vizuálnej stránke. Aj keď si túto plnenú roládu môžete pripravovať po celý rok, u nás je tradičným zvykom počas sviatkov, keď k nám prichádza celá rodina. Týmto jedlom ulahodím aj tým najrozmaznanejším jazýčkom a zasýtim ozaj všetkých. Vďaka nasledujúcemu receptu si ho môžete pripraviť aj vy.

Budeme potrebovať:

500 gramov hovädzieho mäsa zo stehna

soľ

horčica

mletá červená paprika

100 gramov tvrdého syra

3 kyslé uhorky

70 gramov masti alebo trochu oleja

1 veľká lyžica paradajkového pretlaku

2 jablká

1 dl kyslej smotany

Postup:

Mäso si najskôr umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré na okrajoch narežeme, osolíme a jednu stranu rezňov potrieme horčicou a posypeme mletou červenou paprikou. Dostredu natretej polovice položíme plátok syra a pásik kyslej uhorky. Celé to zvinieme a previažeme niťami, aby nám rolky držali. Použiť môžeme aj špáradlá alebo kovové úchytky. Rolky si sprudka opražíme s každej strany na oleji a potom, keď sú póry uzavreté ich podlejeme vodou alebo vývarom. Rolky prikryjeme a dusíme, až kým mäsko nie je mäkké. Hotové rolky vyberieme stranou a do výpeku si pridáme paradajkový pretlak a postrúhané očistené jablká. Rolky podávame poliate omáčkou spolu s opekanými zemiakmi a oblohou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x