Horárove orechové gombíky

Loading...
(5 / 5)

Tento recept sme získali od pani Ireny a okamžite sa zaradil do zoznamu tohtoročných vianočných koláčikov. Možno si horárove gombíky, ako sa koláčiky ľudovo volajú, pamätáte z detstva, no už roky ste ich nerobili. Tu je tip, ako ich pripraviť a povieme vám, vyzerajú naozaj parádne.

Foto: Irena Ch.

Budeme potrebovať:

Cesto

350 gramov hladkej múky

50 gramov práškového cukru

180 gramov masla

3 žĺtky

Plnka

3 bielka

200 gramov práškového cukru

200 gramov mletých vlašských orechov

Postup:

  • V miske si najskôr vymiešame všetky suroviny na cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme si kolieska.
  • Naukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a začneme s prípravou plnky. Nad parou si vyšľaháme bielka s práškovým cukrom a pridáme orechové orechy.
  • Na každé koliesko dáme malou lyžičkou kopcovito plnky a ozdobíme celým vlašským orieškom. Pečieme spolu cesto aj plnku pri teplote 170 stupňov asi 10 minút.
  • Pani Irene vyšlo z tejto dávky neskutočných 124 koliesok, čo je naozaj bohatá nádielka. Ak ich toľko počas sviatkov nezjete, všetky suroviny predeľte na polovice. Dobrú chuť.

Lucia M., Irena Ch.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x