Vedeli ste, že ak jete mäso spolu so zeleninovou prílohou, vaše telo ho strávi ľahšie? Dnes sme si pre vás pripravili vynikajúcu pečenú zeleninu s citrónovou marinádou, ktorú môžete konzumovať buď ako prílohu, alebo pokojne ako ľahkú večeru. Citrónová marináda si podmaní každého, zvýrazní chuť zeleniny a pomáha aj pri vizuálnej stránke, lebo pomáha uchovať krásne žiarivé farby.
hokkaido tekvica
cherry paradajky
baklažán
cuketa
papriky rôznych farieb
petržlen
červená cibuľa
citrónová šťava
olivový olej
soľ, korenie
cesnak
Zeleninu si očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Dáme do misky, osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom a pridáme pretlačený cesnak. Necháme marinovať. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Zeleninu si dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ju 15 minút. Potom ešte necháme grilovať ďalších 10 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.